Puutarha

Keskumäen Puutarha

Keskumäen Puutarha sijaitsee Sastamalan Illossa, keskellä Länsi-Suomen idyllistä maalaismaisemaa. Perinteikkäästä puutarhastamme löydät terveet, vahvat ja kauniit taimet – runsaasta valikoimasta voit poimia juuri omat suosikkisi. Rakkaudella kasvatetut, suomalaiseen suuhun sopivat lajikkeet mm. perunasta, porkkanasta, kaalista ja herneestä.­

Keskumäen Puutarha perustettiin jo 70-luvulla, jolloin toiminta aloitettiin kaalin voimin. Muutamaa vuotta myöhemmin valikoima laajentui kesäkukkiin ja vihannestenkin lajimäärä kasvoi nopeasti.

Puutarhalla tapahtui sukupolvenvaihdos 2003, kun nykyinen puutarhuripariskunta Robert ja Johanna ottivat Robertin vanhempien perustaman puutarhan hellään huomaansa.

Perinteikäs puutarha kasvattaa niin kesäkukkia kuin erilaisia kasviksia. Lajikkeet vaihtelevat kysynnän ja puutarhurin aavistusten mukaan. Keskumäellä taimet kasvatetaan joko siemenistä tai pistokkaista. Kesäkukkamyynti alkaa noin toukokuussa ja päättyy juhannukseen. Kesäkukkasesongin jälkeen alkaa vihannesten ja kasvisten aika.

Valikoimamme vaihtelee kysynnän ja puutarhurin aavistusten mukaan. Perinteiset kesäkukat sekä vihannekset jatkavat vuodesta toiseen mutta otamme valikoimaan myös sesonkituotteita, uusia värejä ja makuja. Suosimme hyväksihavaittuja tuotteita, jotka soveltuvat suomalaiseen puutarhaan ja makumaailmaan.