Taimet

Taimet

Hae meiltä taimet kasvimaallesi – tai perusta yrttitarha parvekkeellesi! Meiltä saat perinteiset yrtit kuten tillin ja persiljan, mutta valikoimasssa myös puutarhurin suosittelemia uudempia tuttavuuksia. Valikoimamme saattaa vaihdella.

Meiltä saat elinvoimaiset ja rehevät taimet kasvimaalle kuin ruukkupuutarhaan. Valikoimissa on sekä yksivuotisia että monivuotisia taimia, perinteisiä yrttejä kuin uudempiakin tuttavuuksia. Myös kauniit amppelimansikat, tomaatin sekä kurkun taimet kuin erilaiset sipulitkin.

Perusta yrttimaa

Yrteillä luot nopeasti vihreää tunnelmaa mutta ruuanlaiton maustajina ne ovat ehdottomasti parhaimmillaan! Tilliä uusiin perunoihin, rosmariininoksa grilliin lihan päälle, basilikaa salaattiin mansikoiden kera ja timjamia kasvissosekeittoihin.

Yrteistä helppoja kasvatettavia ovat esimerkiksi monivuotiset timjami ja rosmariini. Ne kannattaa istuttaa kasvimaan laitaan tai omaan paikkaansa, etteivät ne vaikeuta yksivuotisten lajien maanmuokkausta keväisin. Monet yrtit viihtyvät valoisassa tai puolivarjoisassa paikassa, hiekkapitoisessa, laihassa maassa. Myös parvekkeet ja terassit sopivat ruukkuyrteille. Monivuotisten kasvien ruukut voi haudata talveksi kasvimaahan.

Kasvata omia kasviksia

Omien vihannesten kasvattaminen on palkitsevaa. Hankkimalla laadukkaat taimet puutarhaltamme kasvatat mahdollisuuksiasi onnistua viljelijänä.Voit istuttaa taimet viljelylaatikkoon, maahan tai vaikkapa ämpäriin.

Sisällä kasvatettuja taimia karaistaan eli ulkoilutetaan päivisin parin viikon ajan ennen ulosistutusta. Myös kasvihuoneeseen siirrettäviä taimia totutetaan kasvihuoneen ilmaan päivisin. Paras paikka taimien ulkoiluttamiseen on puolivarjoinen ja suojainen.