Vihannekset

Tuoreet vihannekset

Kotimaiset, lähellä kasvatetut kesävihannekset maistuvat tuoreilta – tulevathan ne suoraan puutarhalta ruokapöytään. Kasvatamme suomalaiseen suuhun sopivia lajikkeita mm. perunasta ja porkkanasta. Lisäksi erilaisia kaaleja, herneitä ja muita kauden suosikkivihanneksia.

Kasviksia, marjoja ja hedelmiä tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä, mielellään jopa enemmän. Kasvikset sisältävät energiaansa nähden runsaasti elimistön toiminnan, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta välttämättömiä suojaravintoaineita sekä antioksidantteja ja flavonoideja.  Ne eivät sisällä rasvaa eikä kolesterolia. Niitä voidaan käyttää sellaisenaan, salaateissa, raasteissa tai ruuanlaitossa yleensä. Niiden maku syventää monia keittoa, patoja, liemiä ja laatikoita. Varsinaista superruokaa siis!

Suosi sesonkikasviksia, niin saat ruokapöytääsi aina parhaimmillaan olevia kasviskunnan tuotteita. Satokausiensa aikana kasvikset ovat maukkaimmillaan. Ne ovat mehukkaita, värikkäitä ja kasvaneet oikeisiin mittoihinsa. Niiden makua ei ole pilattu varastoinnilla ja pitkillä kuljetuksilla. Satokauden kasvikset ovat runsaamman tarjonnan ja edullisempien kasvatus- ja kuljetuskulujen ansiosta usein myös halvempia, kuin sesongin ulkopuoliset kasvikset.

Hae kasviksesi puutarhalta tai torimyynnistä! Torimyynnin aikataulut löydät tästä.